“Eerste Hulp Bij Tattoo Disasters” is een vermakelijk televisieprogramma op Spike TV waar de presentatoren Dennis Weening en Bella Hay,
samen met bekende tatoeëerders Robert Aalbers, Hans Pasztjerik en Kristel Met, talloze mensen helpen met hun beschamende tatoeages. Van onbesuisde vakantie-inkt zoals ‘Ik hou van mijn mama’ tot de meer absurdere keuzes van masturberende apen en vagina’s, deze bekwame tatoeëerders hebben het allemaal gezien en geprobeerd om recht te zetten.
De show biedt boeiende, soms hilarische inzichten in de wereld van foute tatoeages en de pogingen om deze te corrigeren, terwijl het kijkers ook waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van het te impulsief krijgen van een tatoeage. Vanaf 20 november kan het publiek elke vrijdag om 19.30 uur genieten van deze unieke inktavonturen op Spike TV.
Eerste hulp bij tattoo disasters
Tattoos zijn een populaire vorm van lichaamsversiering, maar ze kunnen ook leiden tot complicaties. In sommige gevallen kan een tattoo zelfs een medisch noodgeval veroorzaken.
Hier zijn enkele tips voor eerste hulp bij tattoo disasters:
- Houd de tattoo schoon en droog. Dit helpt om infectie te voorkomen.
- Neem contact op met je tatoeëerder of een arts als je pijn, jeuk, roodheid of zwelling ervaart.
- Als je een allergische reactie hebt, neem dan onmiddellijk contact op met een arts.
Complicaties die kunnen optreden na een tattoo:
- Infectie: Dit is de meest voorkomende complicatie van een tattoo. Infecties kunnen worden veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels.
- Allergie: Sommige mensen zijn allergisch voor de inkt of de andere ingrediënten die worden gebruikt bij het tatoeëren.
- Wondinfectie: Dit kan gebeuren als de tattoo niet goed is verzorgd.
- Blaren: Blaren kunnen ontstaan als de huid te veel wordt geprikkeld.
- Littekens: Littekens kunnen ontstaan als de tattoo niet goed geneest.
- Ongewenste reacties: In zeldzame gevallen kunnen tattoos ongewenste reacties veroorzaken, zoals huiduitslag of zwelling.
Wat te doen als je een tattoo disaster hebt:
- Houd de tattoo schoon en droog. Was de tattoo twee keer per dag met een milde zeep en water. Dep de tattoo daarna droog met een schone handdoek.
- Neem contact op met je tatoeëerder of een arts als je pijn, jeuk, roodheid of zwelling ervaart. Je tatoeëerder kan je advies geven over hoe je de tattoo kunt verzorgen. Een arts kan een antibioticum of andere medicijnen voorschrijven om de infectie te behandelen.
- Als je een allergische reactie hebt, neem dan onmiddellijk contact op met een arts. Een arts kan je een medicijn voorschrijven om de allergische reactie te behandelen.
Preventie:
De beste manier om tattoo disasters te voorkomen is om je tattoo te laten zetten bij een ervaren tatoeëerder die hygiënische procedures volgt. Je kunt ook je tatoeëerder vragen om je te vertellen over de mogelijke complicaties van een tattoo.
Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een tatoeëerder:
- Vraag om aanbevelingen van vrienden of familie.
- Zoek een tatoeëerder die een goede reputatie heeft.
- Bezoek de tatoeëerders studio om te kijken hoe hygiënisch het is.
- Vraag de tatoeëerder om je te vertellen over de inkt en de andere ingrediënten die worden gebruikt.
Als je je zorgen maakt over de mogelijke complicaties van een tattoo, kun je altijd met je arts praten.