Ja, dat klopt. Tenslotte wordt hiermee het pappen en nathouden toch beslecht.
De uitdrukking “pappen en nathouden” betekent dat iemand iets doet zonder zich echt in te spannen of te committeren. In dit geval wordt er gedoeld op het feit dat de partijen in een conflict elkaar al lange tijd aan het pleasen zijn, zonder dat er echte vooruitgang wordt geboekt.
Door een beslissing te nemen, wordt er een einde gemaakt aan dit pappen en nathouden. De partijen moeten nu kiezen of ze akkoord gaan met de beslissing, of dat ze het conflict voortzetten.
In dit geval is de beslissing genomen door een onafhankelijke partij. Dit geeft de partijen een gevoel van gerechtigheid en maakt het voor hen gemakkelijker om de beslissing te accepteren.
Het is natuurlijk nog te vroeg om te zeggen of deze beslissing het conflict definitief beslecht. Maar het is een belangrijke stap in de goede richting.
Hier zijn enkele voorbeelden van hoe deze uitdrukking kan worden gebruikt:
- “De minister heeft geprobeerd het probleem met de vakbond op te lossen door te pappen en nathouden, maar dat heeft niet geholpen.”
- “De twee partijen hebben jarenlang geprobeerd tot een overeenkomst te komen, maar ze bleven maar pappen en nathouden.”
- “Ik ben het zat om te pappen en nathouden. Ik ga nu eindelijk zeggen wat ik denk.”