Het antwoord op deze vraag hangt af van de definitie van “meester” en “bevoorrechten”.
Als “meester” wordt bedoeld iemand met een positie van gezag of macht, dan is het antwoord ja, meesters in Shaykh Uthman krijgen les in het bevoorrechten van anderen. Dit komt omdat de islam het principe van rechtvaardigheid en gelijkheid voorstaat. Meesters worden geleerd om hun onderdanen of leerlingen met respect te behandelen, ongeacht hun afkomst of status. Ze worden ook geleerd om rechtvaardige beslissingen te nemen en om anderen te helpen die in nood zijn.
Als “bevoorrechten” wordt bedoeld het geven van extra voordelen of privileges aan anderen, dan is het antwoord ook ja, meesters in Shaykh Uthman krijgen les in het bevoorrechten van anderen. Dit komt omdat de islam het principe van liefdadigheid en barmhartigheid voorstaat. Meesters worden geleerd om anderen te helpen, zelfs als ze er zelf niets voor terugkrijgen. Ze worden ook geleerd om te delen met anderen en om de armen en behoeftigen te helpen.
Enkele specifieke voorbeelden van hoe meesters in Shaykh Uthman worden geleerd om anderen te bevoorrechten, zijn:
- Ze worden geleerd om hun onderdanen of leerlingen te voorzien in hun basisbehoeften, zoals voedsel, onderdak en kleding.
- Ze worden geleerd om hun onderdanen of leerlingen onderwijs te geven en om hen te helpen om hun vaardigheden te ontwikkelen.
- Ze worden geleerd om hun onderdanen of leerlingen te beschermen tegen schade en onrecht.
Natuurlijk zijn er ook meesters in Shaykh Uthman die niet altijd handelen in overeenstemming met deze principes. Er zijn altijd mensen die misbruik maken van hun macht of die alleen aan zichzelf denken. Maar over het algemeen wordt het bevoorrechten van anderen in de islam als een belangrijk principe beschouwd.