De bloem die zowel op het land als in de zee voorkomt, is de koraal. Koraal is een kolonie van kleine dieren, de koraalpoliepen. Deze poliepen zijn eigenlijk kleine kwallen, maar ze hebben geen tentakels. Ze leven in een harde skelet van kalksteen, dat ze zelf aanmaken. Dit skelet vormt samen met de skeletten van andere poliepen een koraalrif.
Koraalriffen komen voor in tropische en subtropische zeeën. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het mariene ecosysteem. Ze bieden schuilplaatsen voor een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder vissen, kreeften, en zeeschildpadden. Koraalriffen zijn ook een belangrijke toeristische attractie.
Op het land komen koralen ook voor, maar in een heel andere vorm. Deze koralen zijn geen kolonies van poliepen, maar een soort algen. Deze algen leven in symbiose met een soort zeedier, de koraalklimmer. De koraalklimmers bieden de algen een plek om te groeien, en de algen produceren zuurstof en voedingsstoffen voor de koraalklimmers.
Deze koralen komen voor in ondiepe, tropische zeeën. Ze zijn vaak felgekleurd, en worden daarom ook wel koraalbloemen genoemd.
De enige bloem die zowel op het land als in de zee voorkomt, is dus de koraal.