Zo’n handeling kan ook andersom: een nieuwe benadering
In ons dagelijks leven voeren we talloze handelingen uit. Of het nu gaat om het openen van een deur, het schrijven van een e-mail of het koken van een maaltijd, we doen het allemaal zonder er al te veel bij na te denken. Maar wat als we deze handelingen eens andersom zouden benaderen? Wat als we de gebruikelijke volgorde omdraaien en een nieuwe manier van handelen ontdekken?
Het idee van ‘zo’n handeling kan ook andersom’ nodigt ons uit om onze gewoontes en routines in vraag te stellen en een frisse blik te werpen op de manier waarop we dingen doen. Het is een uitnodiging om te experimenteren en te ontdekken of er een betere, efficiëntere of creatievere manier is om een bepaalde handeling uit te voeren.
Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar het openen van een deur. Normaal gesproken lopen we naar een deur toe, draaien we de deurklink en duwen we de deur open. Maar wat als we het andersom doen? Wat als we de deur eerst duwen en dan pas de deurklink draaien? Misschien merken we wel dat dit een veel vloeiendere beweging is en minder energie kost. Of misschien ontdekken we wel dat er andere manieren zijn om een deur te openen, zoals met ons been of met een zachte duw tegen de zijkant.
Deze benadering kan worden toegepast op allerlei handelingen in ons dagelijks leven. Het schrijven van een e-mail bijvoorbeeld. Normaal gesproken openen we onze e-mailapplicatie, typen we het bericht en verzenden we het. Maar wat als we het andersom doen? Wat als we eerst het bericht verzenden en dan pas beginnen met typen? Misschien merken we wel dat we ons beter kunnen concentreren op wat we willen zeggen, omdat we niet afgeleid worden door andere e-mails in onze inbox. Of misschien ontdekken we wel dat we beter kunnen brainstormen als we eerst het bericht verzenden en dan pas beginnen te typen, omdat we dan niet gehinderd worden door onze eigen gedachten.
Het idee van ‘zo’n handeling kan ook andersom’ gaat verder dan alleen maar experimenteren met de volgorde van handelingen. Het kan ook leiden tot nieuwe inzichten en creatieve oplossingen. Door de gebruikelijke manier van handelen te doorbreken, dagen we onszelf uit om anders te denken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Misschien ontdekken we wel dat er helemaal geen vaste volgorde hoeft te zijn voor bepaalde handelingen, en dat we vrij zijn om te experimenteren en te ontdekken wat voor ons het beste werkt.
Dus waarom zouden we niet eens proberen om een handeling andersom uit te voeren? Het kan ons verrassen, uitdagen en nieuwe perspectieven bieden. Laten we ons openstellen voor nieuwe benaderingen en ontdekken wat er mogelijk is. Want zoals het gezegde luidt: “Als je altijd doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.” Dus laten we het andersom proberen en kijken wat er gebeurt.