Er is geen direct bewijs dat R.J. Peskens (pseudoniem van Geert van Oorschot) persoonlijk de verhalen in Twee vorstinnen en een vorst heeft meegemaakt. Het boek is een autobiografische verhalenbundel, maar dat betekent niet dat alle verhalen letterlijk waargebeurd zijn. Van Oorschot heeft zelf aangegeven dat hij in het boek gebruik heeft gemaakt van zijn eigen ervaringen en herinneringen, maar dat hij ook heeft gefictionaliseerd.
Er zijn echter wel enkele aanwijzingen die suggereren dat Van Oorschot persoonlijke ervaringen heeft gebruikt voor zijn boek. Zo wordt in het boek een aantal details genoemd die overeenkomen met Van Oorschots eigen leven. De moeder in het boek is bijvoorbeeld een sterke, onafhankelijke vrouw die niet bang is om voor zichzelf op te komen. Dit is een beschrijving die ook van toepassing is op Van Oorschots eigen moeder.
Daarnaast is de setting van het boek, Vlissingen, de geboorteplaats van Van Oorschot. Het boek speelt zich af in de jaren 1920 en 1930, een periode waarin Van Oorschot zelf opgroeide.
Ten slotte is de toon van het boek autobiografisch van aard. De ik-figuur in het boek vertelt zijn verhaal op een openhartige en persoonlijke manier. Dit suggereert dat Van Oorschot zijn eigen ervaringen heeft gebruikt om zijn personages en verhalen tot leven te brengen.
Op basis van deze aanwijzingen is het aannemelijk dat Van Oorschot persoonlijke ervaringen heeft gebruikt voor zijn boek Twee vorstinnen en een vorst. Het is echter niet mogelijk om dit met zekerheid te zeggen.
Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van aanwijzingen die suggereren dat Van Oorschot persoonlijke ervaringen heeft gebruikt voor zijn boek:
- De moeder in het boek is een sterke, onafhankelijke vrouw die niet bang is om voor zichzelf op te komen. Dit is een beschrijving die ook van toepassing is op Van Oorschots eigen moeder.
- Het boek speelt zich af in Vlissingen, de geboorteplaats van Van Oorschot.
- De ik-figuur in het boek vertelt zijn verhaal op een openhartige en persoonlijke manier.
Natuurlijk is het ook mogelijk dat Van Oorschot deze details heeft verzonnen om zijn boek meer geloofwaardig te maken. Uiteindelijk is het aan de lezer om te beslissen of hij of zij gelooft dat Van Oorschot persoonlijke ervaringen heeft gebruikt voor zijn boek.