Ja, dat klopt. In de Japanse keuken wordt aan de kop van de vis een rang toegekend. De kop van de vis wordt in Japan als een delicatesse beschouwd, en wordt vaak geroosterd of gekookt. De rang van de kop wordt bepaald door de grootte, de vorm en de kwaliteit van het vlees.
De hoogste rang is de “ō-toro”, oftewel de vettigste en meest malse delen van de kop. Deze delen worden meestal in sushi of sashimi verwerkt. De volgende rang is de “chūtoro”, oftewel het minder vette vlees van de kop. Dit vlees wordt meestal gekookt of geroosterd. De laagste rang is de “aka-toro”, oftewel het vlees van de wangen van de vis. Dit vlees is minder mals dan de andere delen van de kop, maar heeft wel een sterkere smaak.
Andere delen van de vis die een rang hebben, zijn de staart, de rugvin en de filet. De staart wordt vaak gefrituurd of gestoomd. De rugvin wordt meestal geroosterd of gekookt. De filet is het meest veelzijdige deel van de vis, en kan op verschillende manieren worden bereid.
De rang van de vis wordt bepaald door een professionele chef-kok. De chef-kok kijkt naar de grootte, de vorm en de kwaliteit van het vlees. Ook de soort vis speelt een rol. Sommige vissen, zoals de tonijn, hebben een hogere rang dan andere vissen.
De rang van de vis is een belangrijk onderdeel van de Japanse keuken. Het is een manier om de kwaliteit van het vlees te beoordelen en om de vis op de juiste manier te bereiden.