Het is inderdaad een beetje vreemd dat wanneer je een bepaalde letter in een woord hebt, je ook een woord kunt vinden waarin die letter helemaal niet voorkomt. Het is een beetje als een paradox.
Een mogelijke verklaring is dat woorden met dezelfde lettergreepstructuur vaak met elkaar verbonden zijn. Bijvoorbeeld, het woord “twee” heeft de lettergreepstructuur “t-w-ee”. Andere woorden met deze lettergreepstructuur zijn “weer”, “weerzien”, en “weergaloos”. In deze woorden komt de letter “e” niet voor, maar ze hebben wel dezelfde lettergreepstructuur als het woord “twee”.
Een andere mogelijke verklaring is dat woorden met dezelfde klank vaak met elkaar verbonden zijn. Bijvoorbeeld, het woord “twee” klinkt als “tweeën”. Andere woorden die klinken als “tweeën” zijn “tweemaal”, “tweemaaltijden”, en “tweemaaltweemaaltwee”. In deze woorden komt de letter “e” niet voor, maar ze hebben wel dezelfde klank als het woord “twee”.
In het geval van het woord “twee” is het ook mogelijk dat het woord gewoon een uitzondering is. Er zijn immers veel woorden waarin de letter “e” voorkomt, en het is niet onmogelijk dat er een paar woorden zijn waarin deze letter helemaal niet voorkomt.
Wat de verklaring ook is, het is een interessant fenomeen. Het laat zien dat er vaak verbanden zijn tussen woorden die we op het eerste gezicht niet zouden verwachten.